Een kind met Diabetes Type1
Show MenuHide Menu

‘BitterZoet’

3 november 2015

Promo-Bitterzoet_200px-pijltjeHet filmpje ‘BitterZoet’ geeft een beeld van een tienerleven met diabetes type 1. In 14 minuten vertelt Robin(14) haar eigen verhaal; hoe ze haar leven met deze ziekte beleeft. Wat ze zich kan herinneren van het begin, bijvoorbeeld de enorme dorst die ze had. Ze vertelt over alle handelingen die ze dagelijks moet verrichten om haar bloedsuikers onder controle te houden en de impact die dat heeft op haar leven. Waar ze aan moet denken op school, maar ook als ze bijvoorbeeld gaat zwemmen of paardrijden. Of ’s nachts als ze wakker moet worden om te eten vanwege te lage bloedsuikers.

Uiteraard bevat dit filmpje lang niet alle aspecten van een leven met diabetes type 1. Daar zijn 14 minuten veel te kort voor. Het laat wellicht maar een klein deel van de realiteit zien. Toch is het Itandehui Jansen van Lista Calista Films gelukt om een mooi sfeerbeeld neer te zetten waarin een brugpiepertje uitgroeit tot een zelfbewuste puber.

Het filmpje is voor iedereen vrij om te bekijken en te delen. We hopen hiermee wat bij te kunnen dragen aan meer begrip voor deze belastende, meestal onzichtbare ziekte. Want kinderen met diabetes type 1 (en hun families) hebben niet alleen last van de ziekte zelf, maar ook van de vele misverstanden die er helaas nog zijn!

5 Comments
4 november 2015 at 13:24

Het is prachtig gemaakt het laat zien dat het je dagelijkse gang van zaken constant beinvloed, wij hebben een identiek verhaal met onze dochter meegemaakt, dus het raakte me persoonlijk, dus goed gedaan.

Een papa van een dochter met diabetes.

  Antoinette
  4 november 2015 at 13:25

  Dankjewel, Erik! Fijn om te horen!

   4 november 2015 at 23:59

   Ja de meeste mensen denken mwha af en toe prikken. maar Je kind is ineens geen kind meer. ik heb er ook een post aan gewaagd. http://www.verreijt.info/diabetes-type-1/

    Antoinette
    5 november 2015 at 08:33

    Hey Erik, mooi verhaal. Heel herkenbaar! Was het maar zo simpel dat het alleen maar wat prikken en spuiten was, hè?

3 november 2015 at 18:51

Wat een prachtig filmpje. Ik heb zelf sinds mijn dertiende diabetes. Ik ben nu 53 jaar. de beelden en de woorden en de muziek maakten dat ik ervan moest huilen. Erg ontroerend. Het raakt! Goed gedaan dus! Hartelijke groet, angela de Rooij theatermaakster

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Maak eerst dit rekensommetje (ter beveiliging) *